vrijdag 31 augustus 2012

Ritsen.........

Het volgende idee heb ik gezien op het blog van Fie, en zij had het weer ergens anders gezien. Ik vond het zelf zo'n leuk idee dat ik het het liefst meteen was gaan maken, maar bij gebrek aan ritsen moest het wachten. Vandaag heb ik 11 kleine ritsen gekocht en er ik heb er vandaag 5 van gebruikt. Meteen een leuke stof uitgekozen met de wereldkaart. Hier wil Susan ook nog graag een tas van, tja want een vrouw kan er natuurlijk nooit teveel hebben :-) Het resultaat een soort van etui! Waar Susan hem voor gaat gebruiken is nog niet bekend maar ze zal er geheid leuke dingen in doen. De tas houden jullie tegoed, misschien dat Susan deze wel zelf gaat maken.





donderdag 30 augustus 2012

Geluks Tas

Gisteren begonnen aan onderstaande tas, en vanmiddag was hij af. 
Heb wel geslapen tussendoor hoor :-)
Het is de tas Florabella van Farbenmix. Ik ben er blij mee, uiteraard kun je zelf hier en daar aanpassen, wat ik dan ook gedaan heb. Je maakt uiteindelijk natuurlijk wat je zelf handig en leuk vindt!
Hij is lekker groen met 2 strijkapplicaties die ik vorige week bij de Xenos heb gekocht.
De stof heb ik gisteren in Alkmaar gekocht bij Jan Sikkes. Ze hebben daar zoveel stofjes en ik had helaas maar 15 minuten, want had haast. Binnenkort maar even terug om op mijn gemak rond te snuffelen. De lintjes heb ik laats op Texel gekocht en het zijn allemaal klavertjes 4, dus zal deze tas een soort van geluk geven........




dinsdag 28 augustus 2012

Wij gaan swappen

Susan en ik gaan aan de swap, met van mij, voor jou, hoe leuk is dat!!! Wij hebben er zin in, zelfs zoveel zin dat Susan vanmorgen al druk in de weer is geweest voor Emma. Het liefst zou ik vol trots haar mooi creatie laten zien maar tja dat kan natuurlijk niet. Maar hier wel alvast een klein voorproefje. Maar wat het is geworden en hoe moooooooooi, dat houden wij voorlopig nog even geheim.






word vervolgd

maandag 27 augustus 2012

naaimachine tas Susan

Was ik trots op mijn naaimachine hoes. Nu ben ik nog veeeeeel trotser op de naaimachine tas die ik voor Susan heb gemaakt. Het heeft mij uren denken gekost hoe dit te doen. En daarna uren om het in elkaar te zetten. Maar ik ben echt heel trots op mijzelf.
Gisteren weer een stuk tafelzeil gekocht en 2 ritsen en toen aan de slag. Eerst de rits en klittenband sluiting gemaakt en daarna de zijkanten en onderkant erin. En als laatste de banden erom heen. Dit heb ik gedaan omdat de naaimachine dan getild kan worden. Maar dat ze er helemaal rondom zijn is omdat ik bang ben dat de bodem het anders niet zou houden. En nu zit het toch stevig vast. 
Het idee van de 2 ritsen en de klittenband sluiting heb ik van een sporttas. Want Susan vroeg zich al af waarom dan niet 1 rits. Maar dan krijg je natuurlijk nooit die naaimachine eruit. Dus vandaar 2 stuks. Logisch toch?!
Nu blijft het wel zo dat Susan haar naaimachine erg zwaar vind, namelijk wel 2 hele kilo's. Met adapter en naaivoet en tas zal het dus echt niet meer dan 3 kilo zijn. Maar tja voor een meisje van 7 is dat heel zwaar.
Susan is blij met haar tas en ik ben blij dat die doos waar we hem nu nog in bewaarde weg kan. Binnenkort weer op naar oma om daar te naaien, maar dit keer zonder doos!








zondag 26 augustus 2012

etui

Ik ben het ook eens gaan proberen een etui voor ...  hoe kan het ook anders, Susan.
Heb vorige week bij de stoffenkraam 2 stukjes gecoat katoen besteld (en kreeg ze deze week binnen), dat is heel dun en werkt eigenlijk prettiger dan het standaard tafelzeil. Een etui dat moest het worden, op internet voorbeelden zat gezien, dus ik begonnen. Maar in eerste instantie met het tafelzeil waar uiteindelijk de naaimachine hoes van is gemaakt. Hoe ik ook mijn best deed ik kreeg het in de hoekjes bij de rits niet mooi. Mijn conclusie is dat het te dik is. Want met het gecoat katoen ging het soepel en zonder gemopper van mijn kant. 
Susan blij en ik blij!



zaterdag 25 augustus 2012

restjes stof van Susan

Susan de bofkont heeft stofjes gekregen, een heleboel. Een berg restjes van mijn moeder, maar groot genoeg om er nog leuke dingen van te kunnen maken. Maar ook Tilda stoffen die bij teuni vandaan komen. Mijn moeder heeft een tijdje terug een grote opdracht gehad om spullen voor deze webwinkel te maken en had hiervan nog allerlei rest stofjes en hele lapjes over. En van deze lieve mevrouw mocht Susan deze lapjes hebben. Hoe lief!!! 
En jaloers dat ik ben, deze stoffen zijn namelijk super mooi, maar niet bepaald goedkoop. Dus ik kijk er graag naar maar ik heb er zelf nog nooit iets van gekocht. En nu heeft Susan hele mooie stukjes. Maar misschien dat ik soms wel een stukje van haar mag gebruiken, I hope so :-)
Kennen jullie het merk Tilda van hun boeken en hun super mooi stofjes? En maken jullie er wel eens iets van? Kijk anders eens op de site van Teuni!!!

Stofjes van mijn moeder


TILDA





vrijdag 24 augustus 2012

naaimachine hoes

Vol trots laat ik mijn nieuwe naaimachine hoes zien. Vanmorgen stond ik op en toen bedacht ik mij dat ik dat wel eens kon gaan maken. Van de week had ik net een stuk tafelzeil gekocht maar nog niet bedacht wat ik ermee zou gaan doen. Uiteindelijk is dit het dus geworden. Ik ben er erg blij mee en het staat meteen een stuk gezellig boven op het bureau. Binnenkort moet ik er ook 1 voor Susan maken, dus die mag als we er morgen aan toe komen een mooi stukje zeil gaan uitzoeken in de winkel.









donderdag 23 augustus 2012

give-away, kleine wijziging

Ik heb op advies van andere bloggers even iets aan mijn give-away aangepast. Namelijk of je hem wilt linken op je blog, als je deze hebt. Hierdoor wordt de kans uiteraard groter dat iemand via jouw site bij mij terecht komt en misschien wel mijn volger wil worden. Mijn dank is nu al groot!



woensdag 22 augustus 2012

Stiftenrol

Mijn eerste stiftenrol van gecoat katoen, met dank aan pluisje die mij de maten gaf zodat ik een idee had hoe ongeveer aan de slag te gaan. De volgende wordt voor 20 stiften want zoveel heeft Susan er. Nu passen er 12 in, nou eigenlijk 14 maar als we dat doen gaat hij niet meer dicht, 1 stift omdat deze dan voor de klittenband zit en de andere stift omdat de klittenband op de achterkant net niet helemaal goed zit, past net niet dicht. Ach tja weer wat geleerd voor de volgende rol!
Al met al ben ik tevreden. En komen er vast nog meer voor bijvoorbeeld een kinderverjaardag.








dinsdag 21 augustus 2012

Give Away

Mijn eerste give-away omdat ik zo blij met met al mijn volgers 23 stuks die ik nu heb. En omdat ik stiekem toch hoop dat ik hier meer volgers door ga krijgen.
Ik zal eerlijk bekennen dat deze kado's niet door mij zelf gemaakt zijn, want ik beschik helaas niet over een borduurmachine, maar mijn lieve moeder paula heeft ze mij een tijdje terug gegeven om weg te geven aan een ander. Dit heb ik nog steeds niet gedaan omdat ik simpel weg niet wist aan wie. Maar nu ik lekker aan het bloggen ben en zelf de give-away's bij veel blogs leuk vind dacht ik jullie hier misschien wel heel happy mee te kunnen maken. En in de toekomst komen er vast nog genoeg give-aways met spullen die ik zelf gecreabrenda'd heb.


Wat zijn de prijsjes???


De eerste is een tas voor decoratie in huis, leuk om spulletjes of tijdschriften in te bewaren. Ik heb hem als voorbeeld even aan een kledinghanger gedaan, deze houd ik wel zelf.
Het heeft een enig boorduurtje van een kikker. Hij is niet gestreken zoals je kunt zien, maar ik wilde zonet de foto's maken en anders zou het pas morgen worden dat ik dit kado met jullie zou kunnen delen.



De 2e is een toilettas, portemonnee of waar je hem ook voor wilt gebruiken. Wederom met een borduurtje. Ziet er ook wat gekreukt uit, om dezelfde reden als bij de tas.



Is 1 van deze kado's iets voor jou? Reageer dan op dit berichtje!

  • Wordt volger van mijn blog (als je dat al bent SUPER, hou dat zo :-))
  •  Vertel mij welk kado je het liefst zou krijgen.
  •  Link mijn give-away op jouw blog (alleen als je die hebt uiteraard)

De winnaar wordt 15 september bekend gemaakt, door middel van namen opschrijven, in een bakje doen en gaat Susan er 1 uitpakken.



Uiltje

Mijn eerste uil gemaakt naar het patroon van inge snuffel en ik ben er zo blij mee. Eigenlijk moest ik het patroon eerst nog vergroten want de maten van het lijf zouden 39 cm moeten zijn. Die van mij is 14 cm, zo groot is het als je hem uitprint op a4 formaat. De uil houdt een uiltjes belletje vast, welke Susan laatst had uitgezocht. En jullie snappen het waarschijnlijk al, ook deze knuffel gaat naar Susan toe. Het was erg leuk werk om te doen dus ook hier komen er vast en zeker nog meerdere van.



maandag 20 augustus 2012

Olifant farbenmix

Het patroon van deze olifant kwam ik laatst tegen bij de ebooks van farbenmix. Zo schattig! Dus ik in mijn laatjes gedoken opzoek naar leuke lapjes, knoopjes en lintjes, en aan de slag maar. Susan is er erg blij mee. En ik vind het zelf wel een leuk idee voor een kraamkadootje. Uiteraard dan zonder knopen en voor de staart ipv lintjes lekker zacht touw. Maar deze is voor Susan!




zondag 19 augustus 2012

Susan maakt een eigen rok

Afgelopen week is Susan 2 daagjes met oma Paula op stap geweest naar mijn oma in Hoofddorp. De naaimachine van Susan moest mee want er moest hard gewerkt worden. Zoals je op de foto's kunt zien is dat harde werken gelukt. Van deze grote lap stof heeft Susan een super rok voor zichzelf gemaakt. Eerste keurige gezigzagd en daarna zo netjes mogelijk alles aan elkaar naaien. Oma heeft de tailleband erop gezet en de onderplooi, maar verder is ze niet geholpen. Hoe trots kun je dan zijn als moeder..... inderdaad heel trots! En zie dan het meetlint om haar nek op de eerste foto, wat een heerlijke vrolijkheid op haar gezichtje.