donderdag 26 juli 2012

Susan en haar naaimachine

Vandaag heeft Susan een super kado gekregen van mijn ouders, haar opa en oma.
Een Janome naaimachine helemaal geschikt voor kinderen. Maar wel zo dat je er ook echt knap mee kan naaien. Ze heeft bij oma vandaag even geoefend en oma had op een lapje stof een broekje getekend. En Susan ging proberen zoveel mogelijk op de lijntjes te naaien. En het is gelukt hoor, mevrouwtje heeft gewoon een broekje gemaakt. Ik moet er nog even een elastiekje in de bovenkant in doen en de pijpen inkorten maar dan past haar barbie de broek. Hoe stoer is dat, een eigen naaimachine als je net 2 dagen 7 bent. Dat word deze vakantie, die deze week pas is begonnen, veel oefenen.




woensdag 25 juli 2012

Urban rokje


Ook ik bekijk allerlei sites en kwam bij www.maarnietvangrijs.blogspot.nl dit model rok tegen. Een ''Urban'' rokje. Ik vind het een geweldige stijl. Super toch.... dat je gewoon de naden aan de buitenkant hebt. In ieder geval ik houd daar van. Susan gaf wel als eerste de opmerking, mam de naden zitten niet goed, maar na een kleine uitleg dat dit echt de bedoeling was, was het goed.
Ik heb er knoopjes opgenaaid maar ik wil op een eventueel volgende rok eigenlijk een leuke applicatie.




Amsterdam her we come!!!

Ik zag deze stof en was opslag verliefd. En Susan al helemaal, zij wil daar graag zo af en toe even met haar mama shoppen. Uit het boek, Allemaal rokjes van mme zsasza het A-lijn patroontje geknipt. En voilà een enige rok. Wat een complimenten heeft ze hierover gehad, iedereen wil weten waar ik de stof vandaan heb. Maar heel eerlijk gezegd heb ik dat aan bijna niemand verteld, want nu heeft ze (in Julianadorp) een echt originele rok. Enne.... dat is toch leuk.



maandag 23 juli 2012

..... een broek

Knippie juni/juli 2012 bevat dit leuke patroon van een broek. Het is weer eens iets anders dan een rok. Het is een pofbroek met een laagkruis met 3/4 pijp. Op zich heel simpel om te maken, het enige waar ik echt niet uitkwam was de plooi aan de voorkant. Ik naar mijn moeder toe, nou na heel veel gepuzzel zijn we er samen uit gekomen, maar af en toe zou ik je toch willen dat die uitleg in een boekje duidelijk zou zijn. Maar het is gelukt, en daar gaat het om.


Roodkapje jurk, klein drama

Mama ik wil zo graag nog een jurk met roodkapje stof, toeeee. Nou vooruit Susan, dus wij stof kopen. Ik 'avonds aan de slag met de bovenkant (zie jurk van vorige bericht) ruim 2 uur later, bovenkant af. Volgende dag even passen bij Susan. Hmmmm tranen over haar gezicht??? Wat is er aan de hand.... nou mam ik wilde gewoon graag een roodkapje jurk met een shirt erboven welke je dan kort knipt en dan de stof eraan doet. Dacht: Grrrrrrr ahhhhh natuurlijk, ben ik daarvoor de hele avond bezig geweest, grrrr. Maar zei, ohhhh zeker weten? (hoop hoop hoop, verander van gedachte dat niet alles voor niks is geweest) ja heel zeker, gewoon zo'n simpele mam. Pfff natuurlijk lieverd doen we dat toch. Resultaat is dan wel weer leuk.





Patroon model, voor de eerste keer

Het eerste jurkje gemaakt van een Patroon. Wat een gepuzzel is dat zeg, hier was ik nooit uitgekomen zonder hulp van mijn moeder. Eigenlijk horen er nog pofmouwen aan maar ik vond hem zo even leuker. Het patroon komt uit de knippie van het voorjaar 2012.
De bovenkant van de jurk vond ik veruit het meeste werk, vergeleken daarbij was het rok gedeelte met toch behoorlijk wat plooien appeltje eitje. De jurk sluit met een rits aan de achterkant ook dit was de eerste keer dat ik deze erin moest zetten. Maar dat is dan wel weer geheel zonder hulp van iemand gelukt, trots op mijzelf.
Susan was deze dag niet genegen te poseren voor een foto, dus ze staat er zeer bijzonder op.










zondag 22 juli 2012

Ballonrokje

Het eerste ballonrokje, wederom zonder patroon. Ook hier hingen al diverse modellen van in haar kast, dus wederom meten, en toen op goed geluk. Thuis op mijn eigen naaimachine zonder hulp, maar wel 1 keer uit elkaar gehaald, moest echt,  en weer in elkaar gezet.
Ik vind vooral de stof prachtig, zo mooi geborduurd.



zaterdag 21 juli 2012

5 zomerse rokjes

Onderstaande rok is een strokenrok geworden, van de stof die ik nog overhad van de jurken uit het vorige bericht. Voor een probeersel vind ik hem toch erg leuk geworden, lekker kleurrijk.


Ik zag de uilenstof en was verliefd, zo'n leuke stof van het merk Stenzo. Nog 2 andere leuke stofjes erbij uitgezocht en even zoeken hoe je dit het beste kunt maken. Stippen stof is aan de bovenkant geplooid en de uilenstof aan de bovenkant gerimpeld. Elastiek in de ruit stof en voilà een enige rok.
Van deze rok heb ik totaal 3 exemplaren gemaakt want ik had veelste veel stof, dus 2 dochters van vriendinnen hebben nu ook zo'n enig rokje, alleen dan een maatje kleiner. Gehaakte applicaties is wederom door een vriendin van mij gehaakt.




En toen eens een heeeeeel simpel rokje, niks laagjes, gewoon 1 stof, plooien, boordband, kantje en lintje met roosje. Simpel maar evengoed favoriete!



 

 En weer een strokenrok, alhoewel ik deze zelf niet helemaal gelukt vindt durf ik hem hier toch te laten zien. Ik vind wijdere rokken van dit model leuker, maar ik heb met in elkaar naaien denk ik liggen slapen want er hadden eigenlijk 1 of 2 stroken extra naar mijn idee bij gemoeten. Maar ik zal iets opbiechten, als het eenmaal in elkaar zit heb ik zo goed als nooit meer zin in om het uit elkaar te  halen. Dus als het even kan vind ik het goed. Ohhhhh....best lui dus.




Maar ik had wel stoken genoeg dus deze weer korter geknipt en een soort patch-work rok is het geworden. Wel grappig maar ook hier niet helemaal tevreden over. Gelukkig betreft dit de binnenkant, eerste alles zigzaggen (tip aan mijzelf) dan is het stukken netter. Ach van je fouten leer je.



vrijdag 20 juli 2012

En nog een...... rokje en 2 jurken

Een echte Hollandse rok voor een oer Hollandse meid. Hij is gemaakt van 2 lagen stof net als de vorige rok maar deze kan maar aan 1 kant gedragen worden. Wat het daarom ook automatisch tot de leukste kant maakt. Het gehaakte bloemetje op de 3e foto heeft een vriendin van mij gehaakt.
  



Super simpel de volgende jurk maar daarom nog niet minder leuk. Je koopt een topje/t-shirt zet hier de schaar in zodat hij ernstig te kort is. Uitaard heb je al een super stofje in huis en naait dit er aan. En voilà een jurk!






Tjo dat ging eigenlijk wel heel gemakkelijk, helemaal zelf gemaakt op mijn moeder haar zolder kamer terwijl ze niet eens aanwezig was om te helpen. Dat vroeg om nog een jurk. Zelfde manier andere stof.




De paddenstoelen op de eerste jurk en de vlinders op de tweede jurk zijn strijkapplicaties die ik bij de stoffenwinkel heb gekocht maar ik heb ze ook al eens op een online-shop gezien.




Project nummer 2

En toen moest er uiteraard weer een rokje komen, en ook dit keer had ik het niet al te gemakkelijk bedacht. Het model had Susan al in haar kast hangen, dus dat was een kwestie van meten en goed kijken hoe het ongeveer te doen.
Maar ik wilde graag een rok die aan 2 kanten te dragen was. Pfff het heeft wat werk gekost om dan de tailleband er netjes op te zetten. En eerlijk gezegd, heb ik het ook niet voor elkaar gekregen, maar mijn lieve moeder gelukkig wel.
Hier onder het resultaat, en ook hier geldt de waarschuwing van het vorige bericht!!!





Mijn eerste zelf gemaakte rokje

EERST EEN WAARSCHUWING, het zijn geen kwaliteitsfoto's, oefenen oefenen en nog eens oefenen. Strijken doe ik gerust wel, alhoewel daar op de foto's weinig van te zien is. Verder zou ik zeggen veel kijk plezier.

Het eerste wikkelrokje. Roodkapje stof en stippen stof. Zakjes, knoopjes en lintjes maken deze toch tot een lief rokje?